Изслушване на посланик в Мозамбик

Проведена бе аудиенция на посланика на Екваториална Гвинея в Република Мозамбик – Биенвенидо Есоно Енгонга, с директора, който ще оглави делегацията на Мозамбик, която ще посети Екваторилана Гвинея през април.

Поздравително послание от президента

Държавният глава Обианг Нгема Мбасого изпрати поздравително послание до своя колега от Съюза на Коморските острови за преизбирането му за президент.  

Държавният глава посещава опожарените къщи в Малабо

Държавният глава, Обианг Нгема Мбасого посетил разрушените къщи на жителите на квартал Ла Ронда в Малабо , изгорели по време на пожара, настъпил на 25-ти .На 27 –ми март, бил посрещнат от ръководителите на Министерството на благоустройството, жилищното строителство и градоустройството от провинция Биоко Норте, градския съвет на столицата и други местни власти.    

Среща на първата дама с президентите на горнaта и долната камара

Първата дама, Констансия Манге де Обианг, свика среща с председателя на Сената -Тереза Ефуа Асангоно и председателя на Камарата на депутатите Гауденсио Мохаба Месу. Изслушването се проведе на 26-ти март в Народния дворец на Малабо.  

Аудиенция на държавния глава с делегация на ФАО

Президентът на републиката, Обианг Нгема Мбасого, прие в аудиенция, на 26-ти март, делегацията на Организацията на Обединените нации за храните и земеделието (ФАО), начело с неговия регионален представител, Габриел Хайле Aбебе. Срещата се състоя в Народния дворец в Малабо, в присъствието на министъра на земеделието Николас Хаутонжи Акапо; държавният секретар в Министерството на финансите, икономиката

Новият посланик в Бурунди представя акредитивните си писма

Новият извънреден и пълномощен посланик на Екваториална Гвинея в Република Бурунди с резиденция в Конго-Бразавил, Самюел Атеба Овоно Иянга, представи своите писма на 25-ти март в Бужумбура.  

Завръщането на президентската двойка в Малабо след държавното турне

В събота, 23 –ти март, президентската двойка се завърна в град Малабо, след като успешно завърши в района на Кого официалната обиколка, която реализираха на цялата национална територия за около две седмици. Ярезидентът Обианг Нгема Мбасого и г-жа Констансия Манге де Обианг бяха посрещнати на президентския терминал от ръководителите на националните министерства на отбраната и

Президентът посещава обектите на завода в Сендже

Президентът на републиката Обианг Нгема Мбасого направи посещение ,за  да провери строителните дейности на хидроелектрическата централа в Сендже, която напредва значително. Придружен от Диосдадо Нсуе Мейа, министър на благоустройството и инфраструктурата, президентът отбеляза със задоволство и оптимизъм един от амбициозните проекти, които правителството изпълнява в страната, за да се гарантира снабдяването с електрическа енергия на