Президентът Обианг поканен на встъпването в длъжност на Фаустин Арчанхе

Президентът на републиката, Обианг Нгема Mбасого, в качеството му на председател на Икономическата и парична общност на Централна Африка (CEMAC) и държавният глава на Конго-Бразавил, Денис Сасу Нгесо, посредник на кризата в Централна Африка , са присъствали в сряда- 30 март в Банги, при встъпването в длъжност на новия държавен глава на Централноафриканската република Фаустин Аранхе Тоуадера.

Това събитие се проведе в Националния стадион в Банги. Това беше в чест на пристигането на новия държавен глава в президентския дворец , след повече от три години, под командването на президентите на прехода Амнодокро Джотодиа Мишел и Катрин Самба-Панса; период , който изтиче на 14 февруари тази година, в деня на изборите.

По време на тържеството, досегашният президент пожела успех на новия президент, който след потвърждението за встъпване в длъжност от председателя на Конституционния съд, произнесе първата си институционална реч.
Роден 21 април, 1957 в село Убанги-Чари, Тоуадера е преподавал в университета в Банги (1989-1992 г.); бил е Декан на Факултета на науките (от 2005 до 2008 г.); Ректор на университета и правителството на премиера Франсоа Бозизе , бивш президент на Централна Африка.