Държавният глава участва в XXII Международната конференция в Берлин

Четвъртък, 9-ти и петък 10 юни в Берлин, се проведе XXII Международна молебна конференция, в която е взел участие президента на републиката, Обианг Нгема Mбасого, наред с други личности. Делегация от Екваториална Гвинея е придружавала държавния глава в тази визита.

Тази конференция има за цел да се обсъдят въпроси за благосъстоянието на човечеството.
Председателят на Фондацията „ценности и международно разбирателство“, Рудолф Декер, представи пред публиката, значението , което е достигнало XXII издание тази година. Конференция , в която участват делегациите на Република Того, Джибути и Екваториална Гвинея, наред с други страни.

Като специални гости са присъствали също така личности от политическия живот на Съединените щати; Независима Бавария и членовете на германския федерален парламент, както и други официални лица.

Обианг Нгема Mбасого, след като благодари за организацията на тази конференция, каза, че молитвата е важна, когато се извършва с вяра в Христос; и подкрепя идеята за единството на народите, за да се преодолеят злините като глада, световната икономическа криза, тероризма и природните бедствия.