Президентът закри V-то събрание на Форума на бившите африкански държавни глави

Държавният глава, Обианг Нгема Mбасого бе на аудиенция, в неделя 28 август, с участниците в V-то събрание на Форума на бившите държавни глави и правителствени ръководители от Африка, което се проведе от 25-ти август до 28, в провинция Джиблохо. Президентът бе този, който закри и заседанията в края на срещата.
На събранието са присъствали Педро Пирис, бивш председател на Кабо Верде; Бакинг Мулузи Бабакар Ндиайе , бивш президент на Африканската банка за развитие (ADB); Фадрике Бандира, бившият държавен глава на Република Сао Томе и Принсипи; Кенет Дейвид Каунда, бившият президент на Република Замбия и Мигел Тровоада, бивш президент на Република Сао Томе и Принсипи.

На заседанията са били обсъдени въпроси свързани с африканския континент и търсенето на стратегии за решаване на континенталните проблеми.

При закриването на V-тото Общо събрание Президентът приветства взетите решения, насочени към създаване и поддържане на мира; възстановяване след конфликти; насърчаване на регионалната интеграция; Сътрудничество в Африка и мобилизиране на финансови и човешки ресурси за икономическо и социално развитие на африканския континент .