Президентът на Републиката посреща комисията по Програмата за развитие на ООН

Програмата за развитие на ООН (ПРООН), организира годишната си среща с всички представители в нашата страна. По този повод на 04 ноември държавният глава, Обианг Нгема Mбасого прие в аудиенция делегация по Програмата за развитие на ООН ПРООН, ръководена от нейната създателка и председател на агенциите за развитие на Организацията на обединените нации, Хелън Кларк.

Със съдействието на министъра на външните работи и сътрудничество Агапито Мба Мокуй и представителя на тази организация в Екваториална Гвинеа Кумба Мар Гадио, срещата послужи като възможност за висшата служителка на ООН да представи пред Президента целта на институцията, която представлява, за да се организира годишната среща в Екваториална Гвинея.

Тази новина бе приветствана от Президента, който е изразил своето задоволството и е споделил, че Екваториална Гвинея винаги е поддържала добри отношения с ПРООН, но най-вече с Организацията на обединените нации, която винаги е ценяла и уважавала интересите на правителството на Малабо.