Поздравления за президента на Република

На 29-ти декември, Народният дворец на Малабо е домакин на церемонията по традиционните поздравления за благосъстояние и щастие за държавен глава, Обианг Нгема Mбасого , за края на 2016 г. и началото на 2017 г. В нея ще участват личности от политическия, социалния и търговския живот на страната.

Няколко социално-политически и религиозни личности са присъствали на тази церемония, която е и предпоследна дейност на президента Обианг Нгема Mбасого за тази година.

Петима са изказали своите поздравления: президента на Търговската камара на Биоко, Греорио Бохо Камо; Архиепископа на Малабо, монсеньор Хуан Нсуе Едганг Майе; Посланикът на Чад, акредитиран в Екваториална Гвинея, Паул Нгариана, декана на всички дипломати акредитирани към правителството; Председател на Демократичния и Прогресивен алианс , Франсиско Мба Оло Бахамонде, Генералният секретар на Демократическата партия на Екваториална Гвинея (PDGE), Херонимо Оса Оса Екоро; Министър-председателя, отговарящ за административна координация, Франсиско Паскуал Обама Асуе; председателят на Върховния съд, Хуан Карлос Ондо Анге и председателя на Камарата на депутатите, Гауденсио Махаба Месу, от името на двукамарен парламент.