В Кого започва държавното турне на президента

На 28 февруари официално стартира държавното турне, което президентската двойка ще проведе в цялата страна. Около 16 часа, Обианг Нгема Mбасого и първата дама, Констансия Манге де Обианг се появиха в град Когo, където бяха посрещнати от местни и национални власти начело с министър-председателя отговарящ за административната координация, Франсисико Паскуал Обама Асуе, родом от района, както и голям брой жители.
Населението на целия район на Koгo е поздравило президентската двойка. По време на церемонията се чуха речите на кмета Бернардо Нве Ало Банг; Председателя на Областния съвет на Демократическата партия на Екваториална Гвинея (PDGE), Франсискп Нгере Аянг; Правителствения делегат, Симилиано Енгонг Нсуе, като бе прочетен и доклада за работата възложена на града, относно старото пристанище.

Градските райони на Кого – Мибонде Елон, Нвейн и Бого са получили училища, пазари, здравни центрове, полиция, вода, пътно строителство и социални жилища.
В своето изказване Президентът на Републиката говори за новия имидж на Koгo и издигането му в административна категория от населен в градски квартал.