Държавната обиколка 2017 на президентската двойка от началото до края

На 23 – ти март в Микомесенг приключи държавната обиколка на Президентската двойка и техния антураж, която стартира на 7 февруари в Баней . Това е първото турне на Президента на Републиката, след преизбирането му като държавен глава на президентските избори през април 2016 г. Провинциални столици, общини и нови градски райони ,посетени по време на това турне са общо 54.

Всички места, които е посетил, Обианг Нгема Mбасогo е дал насоки, които подчертават мира като основен елемент, който „всички трябва да защитаваме“, като се има предвид, че именно мира „е позволил това развитие , на което сега се наслаждаваме.“
Обиколката на континенталната част на река Муни започна на 27 –ми февруари с посещение в района на Кого и съответстващите му градски квартали Мебомбе Елон и Мбанйе.

Два дни по-късно, държавният глава и неговото обкръжение пристигнаха в района на Мбини, къде са поставили първите камъни на различни проекти в градските райони на Бого, Аканабор и Яндже .
В района на Бата, където президентската двойка остана от 3-ти до 4 –ти март Обианг Нгема Mбасого положи първите камъни в градските райони Ндияком , Мибоман и Митом.
Между 5-ти и 6-ти март, държавният глава пристигна в района Ниефанг, където присъства на церемонията по полагане на основите камъни в градските райони Миябо, Айене и Андон.