Обианг Нгема Mбасогo, носител на награда Африканска солидарност

Като част от дейностите на Гроуп Африк Емердженси Комюникейшън ,на 23 март е обявен списъка на африканските държавни глави наградени с Африкански Стойности Награди. Тези награди са признание за хуманист на президента, Обианг Нгема Mбасогo, който бе избран сред десет държавни глави на континента.

Церемонията се състоя в хотел Фейдерб в Сенегалската столица Дакар и на нея е присъствал Маурисио Майпо Епкуа Обама, генерален консул на Република Екваториална Гвинея в Сенегал, отговорен да получи документа за това признаване.

Наградата ще бъде връчена на държавния глава на Екваториална Гвинея по време на друга церемония, която е планирана в Екваториална Гвинея, според възможностите на Президентството на Република.

Генералният консул изказа благодарност към Гроуп Африк Емердженси Комюникейшън, затова че признават усилията, положени от Обианг Нгема Mбасого в Екваториална Гвинея в частност и в Африка като цяло. Той също така отбеляза, че актове и признания като тези, които насърчават и укрепват духа на солидарността, хуманността, характеризират същността на президента в днешно време.