Президента получи званието Почетен Кмет на мисията на Сан Хосе

Отличието Почетен Кмет на градски район Еболова е отишло при първата дама, Констансия Манге. Говорителите на тези нови общини обявиха публично тези почетни назначения по време на церемонията на символичното полагане на първите камъни за официалния старт на строителство на градовете Еболова и Аджелон , които се превърнаха в градски райони.

– „Аз създадох градските райони, за да сменя облика, които имаха селата и да сведа администрацията по-близо до хората“, каза президентът по време на речта си по повод посещението си в тези нови области .
Държавният глава също така говори и за необходимата защита на мира, солидарността, овластяването на жените в Екваториална Гвинея и значението на образованието на младежта, тъй като стойността на една нация е формирането на младото население.

По време на церемонията, той поздрави всички за новата 2017 година и всички жени за 8-ми март – Международния ден на жената. В допълнение, президентът похвали и чистотата на селата, жителите, градските райони и ръководителите на райони в цялата страна и подкани коренните жители на всяко място да продължат да са сплотени и да помагат за укрепването на тези нови общини.