Екваториална Гвинея се подготвя да бъде домакин на срещата на върха C10

Организационният комитет по Важни събития се събра в събота, 29-ти април, в една от стаите, граничещи с конферентния център на Сипопо, за да започне подготовката за срещата на високо равнище C10, по време на която градът ще бъде домакин между 14 и 17 май. Групата C10 се състои от африканските страни, отговорни за водене на преговори за реформата на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации от името на Африканския съюз.

Министърът на външните работи и сътрудничеството, Aгапито Мба Mokуй, се среща с членове на структурата на организаторите на конференцията на върха в Екваториална Гвинея. На церемонията присъстваха заместник-министърът на външните работи Соломон Нфа Ндонг .
Целта на срещата беше да се информират членовете на организационните комитети относно решението за разработване на срещата на върха на C10 в Екваториална Гвинея, по-специално в град Сипопо.
С началото на тази среща е стартирала координацията на работата на различните комисии за организиране на големи събития.