Държавният глава присъства на погребението на министъра на отбраната

Правителството организира посмъртна почит на министъра на националната отбрана, Висенте Eя Oломо, в сряда , 7-ми юни. Семейство, приятели и познати присъстваха на събитието, за да си вземат последно сбогом с починалия на 29-ми май в Кралство Испания , в следствие на заболяване.
Погребалната церемонията се състоя в Гвинея, в културния център на Малабо, където хора от различни политически партии, администрацията и приятели на починалия, преминаваха от двете страни на ковчега, за да положат венци от цветя.
В този акт на признаване на работата на Висенте Eя Oломo, както в политиката така и във военната структура, някои отговорници на институциите в страната, изразиха съболезнователни слова към семейството: председателят на Комитета за наблюдение на Демократическата партия на Монгомо , Алехандро Eнворо Овоно ; Генералният секретар , Херонимо Оса Оса Eкорo и вицепрезидента, ръководител на отбраната и Държавна сигурност, Теодоро Обианг Нгема Maнге, за които Eя Oломo беше голям родолюбец, примерен и неуморим сътрудник.