Екваториална Гвинея присъства на форума” Диалог между Китай и Африка в борбата с бедността”

За да насърчи обмена на опит в борбата с бедността, с цел постигане на цялостното развитие между Китай и Африка, и за да се улесни прилагането на споразумения за китайско-африканската сътрудничество, Университетът Джейзанг в Китай организира форум на високо равнище „ Диалог между Китай и Африка за борбата срещу бедността”.

Церемонията по откриването се състоя в сряда, 21-ви юни в сградата на централата на Африканския съюз в Адис Абеба , от китайския външен министър, Уанг Уй , придружен от председателя на Комисията на Африканския съюз, Муса Факи Мухамат . По време на форума бе представена книгата, написана от председателя на Китайската народна република, Си Дзинпин, озаглавена “ Да излезеш от бедността“.

Събитието събра експерти и журналисти от африканските държави и от Китайската народна република. Екваториална Гвинея бе представена от ръководителя на катедра управление на правителствения сайт в Малабо, Клементе Eла Ондо Онгене , по покана на Китайската народна република.

Министър Уанг Уй е бил първият, произнесъл реч като приветства за отличната организация на форума, и посочи, че целта е да „ работим заедно, за да приемаме механизми и да споделяме опит за намалена бедност” .