Президентът приема посланика на Китайската народна република

На 24 юли Делегация на Китайската народна република, начело с извънредния и пълномощен посланик, акредитиран в Екваториална Гвинея, Чен Гую , заедно с консула, пребиваващ в Бата, представител на китайската компания Ган Лян, както и няколко личности, се отправи към Двореца Голф Клуб Монгомо , за да се срещне с Обианг Нгема Mбасого.

Дипломатическите отношения между Република Екваториална Гвинея и Република Китай, установени на 15 октомври 1970 г., обединени чрез прилагане на политика на трайно и съществено задълбочаване с плодотворен обмен в различни области. Множество са контактите между правителствата на двете републики, между парламенти и политическите партии , за постигне на добро управление и взаимна администрация. Постигането на тези цели е позволило на азиатския гигант да е един от най-големите партньори в развитието на Екваториална Гвинея.

В този контекст, на 24 –ти юли, делегация на Китайската народна република е пристигнала в Двореца Голф Клуб Монгомо, за да се срещне с Обианг Нгема Mбасого.

Начело на делегацията бяха извънредния и пълномощен посланик, акредитиран в Екваториална Гвинея, Чен Гую, консулът, пребиваващ в Бата, представител на китайската компания Ган Лян, както и няколко личности.

Хуан Антонио Бибанг Нчучума, делегиран министър, отговарящ за външната сигурност в държавата е бил представителя на правителството, присъстващ заедно с президента на нацията.

Поздравите към правителството на Република Екваториална Гвинея за избирането й за непостоянен член на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации, задълбочаването на някои аспекти на дипломатическите отношения, които свързват Малабо с Пекин и неотдавнашното посещение на вицепрезидента на републиката в Китай, са се превърнали в едни от най-обсъжданите теми по време на аудиенцията.