Президента на Гана в Екваториална Гвинея

По време на своя 72 часов престой, президентът на Република Гана, Нана Адо Данква Акуфо- Адо., посети във вторник, 22 Август квартал Буена Есперанса в Малабо, петролния комплекс Пунта Eвропа и долината на Мока , в южната част на остров Биоко. Заедно с ганийския държавник присъстваха и министърът на мините и въглеводороди и посланикът на Екваториална Гвинея в Република Гана, Габриел Обианг Лима Mбега и Исус Мба Бела.

По време на посещението на президента на Гана и неговите придружители в района на Буена Есперанса , те са се запознали с етапите на изграждане на социалните жилища в района. Също така, в съоръженията на Пунта Европа,
делегацията беше информирана за дейността, производителността, разпространението и продажбата на продукта, разработен в този комплекс.

Второто посещение бе в инсталациите на централата на компания Атлантик Метанол Продукшън (Ampco), където делегацията на Гана е видяла от първа ръка процесите и ежедневната производителност на завода, който достига около три хиляди тона метанол.