Държавният глава получава окончателните резултати от преброяването

Първи заместник-министър председател и министър на вътрешните работи и местното корпорации, Клементе Eнгонга Нгема Oнгенe, е представил на президента на Републиката, Обианг Нгема Mбасого, папката с данните за избирателното преброяването. Енгонга Нгуема също му е дал избирателната си карта и тази на Първата дама, Констансия Манге де Обианг.

Процесът на преброяване на населението, регистрацията на гласоподавателите, е приключил на 7 септември, със съвместната среща между правителството и политически партии за проверка и прозрачност на резултатите от преброяването, разработен под ръководството на Президент на Републиката, в Народния дворец.

Първият вицепремиер в уводните си думи даде обобщен доклад за процеса на избирателното преброяване в цялата национална територия; процес преминал гладко благодарение на подкрепата на Обианг Нгема Mбасого и правителството, наред с учтивостта и зрелостта на народа на Екваториална Гвинея. Да, трябваше да се вземе бързо решение, след като бе открит случай на измама в преброяването.

Избирателното преброяване от 2017 г. е събрало 80 753 гласоподаватели за провинция Биоко Север; 5,803 в Биоко Юг; Крайбрежието с регистрирани 86 015 души и Южен център с 30 665, съответно.