Президентската двойка открива църквата в Мбини

Католическата общност в Мбини вече има църква, която бе открита в събота 2-ри Септември от държавния глава, Обианг Нгема Mбасого, придружен от първата дама, Констансия Манге.

Това събитие е част от програмата на патронния празник Мария Рейна в Мбини и включваше речта на кмета, който нарече Президента на Републиката „кръстник на града „. Думите му бяха подкрепени от старейшините на различните етнически групи в района.

Техническият доклад, представен от представител на строителна фирма и думите на министъра на благоустройството и инфраструктурата дадоха начало на тържеството, а епископът на епархията Бата, монсеньор Хуан Maтого Ояна благодари на правителството за многобройните дейнсоти, извършени в полза на католическата църква.

Впоследствие Обианг Нгуема Мбасого в своите разсъждения призова жителите на Мбини да зачитат наследството на областта. В тази връзка той се позова на инцидент, настъпил през август 2013 г.

Връчването на ключа на църквата на епископа, благословията на свещеника и прерязването на лентата закриха церемонията , финансирана от правителството, за да се осигури модерна инфраструктура и качество на живот на хората от Екваториална Гвинея.