Президентът на Републиката присъства на пленарното заседание на Демократическата партия в Бата

Президент и основател на Демократическата парти бе начело на 25-ти октомври в Бата, на пленарното заседание на председателите на комисиите за мониторинг на неговата политическа партия и кандидати за сенатори, депутати и съветници на общини на континента . Политическата среща, предназначена да очертае последните подготовки за предизборната кампания за 2017 г., се проведе в Международния конферентен център в Нголo.

При пристигането си президента бе посрещнат от заместник-председателя на Демократическата партия Теодоро Обианг Нгема Maнге и генералния секретар, Херонимo Оса Оса Ecoro, а поканените на тази среща го приветстваха с аплодисменти.

Първият оратор беше Херонимо Оса Оса, последван от президента, който покани присъстващите да поддържат гражданско поведение по време на кампанията, която започва този петък, 27 октомври.

Президентът не се е появил като кандидат или като президент, а като ръководител на Демократическата партия , каза Агустин Нзе Нфму, говорител на партията.

На други места в изявленията си пред пресата той припомни, че в навечерието на кампанията, Обианг Нгема Mбасого посъветва кандидатите и комисиите на кампанията, че по време на периода на кампанията, поведението трябва да е пример и изразява волята на политическата активност на нацията.