Държавният глава се завръща в страната, след като присъства на срещата на върха на Форума на страните износители на газ

Президентската двойка се е върнал в град Малабо след конференцията в Република Боливия, където бе решено, че V-тата срещата на върха на страните износителки на газ (GECF), ще се проведе на територията на Република Екваториална Гвинея.

След официалното посещение на държавния глава, Обианг Нгема Mбасогo и съпругата му, Констансия Манге де Обианг, президентската двойка е била приета от председателя на Камарата на депутатите, Гауденсио Моаба Месу , председателя на Конституционния съд, Салвадор Ондо Нкум, кмета на Малабо, Мария Колома Едганг Мбенгоно , както и няколко членове на правителството като вицепремиера, Клементе Engonga Нгема Oнгене, президентски съветници и генералния секретар на Организацията на Демократическата партия, Херонимо Оса Оса Екоро.

– „Ние направихме държавно пътуване по покана на президента Ево Моралес. Посещението бе направено в град Ла Пас, и по време на пътуването са подписани няколко споразумения за двустранно сътрудничество между Екваториална Гвинея и Многонационална Република Боливия, за укрепване на приятелството и сътрудничеството „, каза държавния глава пред пресата.