Изслушвания на държавния глава

Рано сутринта на 2-ри ноември президентът на републиката Обианг Нгема Мбасого даде няколко изслушвания на посланиците на страните, с които Република Екваториална Гвинея поддържа дипломатически отношения. И накрая, държавният глава се срещна и с ръководителите на строителната фирма Бесикс.

Първата среща бе с извънредния и пълномощен посланик на Френската република, акредитиран в Екваториална Гвинея- Фред Констант.
Това беше среща, в която президентът на страната изпрати послание до своя колега Емануел Макрон, с цел организиране на среща в близко бъдеще между лидерите.

Фатумата Тоуре, посланик на Кот д’Ивоар, беше следващата личност, която размени мнения с държавния глава. Дипломатът благодари на президента за гостоприемното посрещане от свое име и това на нейните предшественици.

Те също така преразгледаха дипломатическите отношения между Абиджан и Малабо в различни сектори на сътрудничество. Двете държави поддържат твърдо сътрудничество не само за развитието на народите, но и на африканския континент като цяло.