Изслушвания на президента на републиката

В Екваториална Гвинея се намира делегация на ООН, оглавявана от специалния представител на генералния секретар за Централна Африка, Франсоа Лонсени Фол. Комисията е била приета от президента на републиката, Обианг Нгема Mбасого в Народния дворец , в понеделник, 8 – ми януари.
Пред Президента на Екваториална Гвинея бе представена позицията на Организацията на обединените нации по отношение на опита за преврат, който претърпя Република Екваториална Гвинея и да поиска допълнителна информация от президента на републиката по този въпрос, бяха въпросите по време на това изслушване, на която присъстваха министърът на външните работи и сътрудничеството, Агапито Мба Мокуй и представителя на организацията по храните и земеделие, Олман Серано, наред с други представители на партията.

Лонсени Фол каза, че и ООН и Африканския съюз са изпратили изявление, изразявайки позицията си, с която осъждат всички актове, които претендират за промени със сила и насилие на конституционния ред на народа на Република Екваториална Гвинея, чиито законни институции работят за мирен свят за Африка и останалата част от света.