Президентът посреща своя колега от Централна Африка в Малабо

Опитът за преврат, който претърпя Република Екваториална Гвинея е заплаха, която засяга целия подрайон на Икономическата и парична общност на Централна Африка (CEMAC) ,тъй като в него са участвали наемници от страни от тази част на Африка. По тази причина, продължават да пристигат послания и жестове на солидарност към Екваториална Гвинея от държави, които споделят демократичните принципи.

След делегациите на Организацията на обединените нации, Чад и Габон, президента на Републиката, Обианг Нгема Мбасого, прие на 9-ти януари своя колега в Централна Африка, Фаустин Арчейнч Туадера , начело на голяма делегация.

Пътуването на Туадера беше с кратка продължителност, чиято цел беше израз на неговата солидарност и подкрепа към хората и институциите на Екваториална Гвинея. Двамата лидери също обмениха мнения относно дипломатическите отношения, които обединяват своите администрации.

След срещата партията на Екваториална Гвинея предложи на делегацията, която им гостува, обяд, след който те отпътуваха към своята страна и бяха изпратени от президента на Републиката.