Държавният глава посреща три делегации от приятелски държави

Президентът на Републиката, Обианг Нгема Mбасогo, прие в неделя ,25 –ти февруари в Народния дворец, три важни делегации на Кралство Саудитска Арабия, Република Ангола и на Китайската народна република.

Представителството на Кралство Саудитска Арабия е ръководено от Алмазид Мохамед, заместник-министър на отбраната, и е първият, който се срещна с президента. Диалогът се фокусира върху укрепването на отношенията на приятелство и сътрудничество, които съществуват между двете страни.

След това, Обианг Нгема Мбасого прие министърът на външните работи на Ангола, Мануел Аугусто, който донесе послание за приятелство, изпратено от неговия председател, Жоао Лауренцо. След предаването на текста двамата събеседници разгледаха въпросите, пораждащи безпокойство, в под-региона на Централна Африка.

Аудиенциите на президента на Екваториална Гвинея приключиха със срещата на високо ниво с официалната делегация на Китайската народна република, водена от Чанг Ван Куан, министър на отбраната, който е говорил за сътрудничеството Юг-Юг. Правителствата на Екваториална Гвинея и Китайската народна република разбират, че такова сътрудничество би придобило голямо значение за икономическото и социалното развитие на двете държави.