Държавният глава председателства първия Съвет на министрите за 2018 г.

Обианг Нгема Mбасого се обърна към членовете на заседанието на правителството на 2 –ри февруари в Народния дворец на Малабо, по време на първия Министерски съвет през 2018.

По време на срещата , държавният глава, в качеството си на председател на Съвета на министрите поздрави членовете на правителството за новата 2018 година, докато им благодари за тяхната работа и динамика, след последното преустройство на правителствения екип.

На тази среща, на която присъства и вицепрезидента на Република Теодоро Обианг Нгема Maнгe, президентът на нацията насърчи и членовете на правителството за преодоляване на пропуските през последните години, като подчерта,че те могат да служат като урок за коригиране на големите предизвикателства, пред които правителството ще се изправи в бъдеще.

Председателят на Демократическата партия подчерта, че сегашната политика трябва да се основава преди всичко на икономиката, като се има предвид кризата , която целия свят регистрира и по слециално Република Екваториална Гвинея,и че трябва да се положат всички усилия, за да изпълнят нормите, диктувани от правителството за реактивацията на икономиката на страната.