Президентът на Тунис приема Обианг Нгема Мбасого

Както бе планирано в официалната програма на държавното посещение на президентската двойка, Президентът на Републиката Обианг Нгема Мбасого пристигна в Президентския дворец на Картаген, около 11 часа, за да бъде приет от тунизийския президент – Бежи Кайд Асебси.
След обичайните военни почести, двамата държавни глави проведоха среща, за да обсъдят двустранното сътрудничество.. След това двете делегации, водени от съответните им лидери, проведоха работна сесия.

Делегацията от Екваториална Гвинея е съставена от няколко министри, бизнесмени и предприемачи, които заедно с тунизийските представители разговаряха за секторите, които трябва да бъдат развити.

По-конкретно бяха анализирани два меморандума за разбирателство относно взаимните дипломатически консултации; защитата на жените и на семейството; сътрудничество за професионално обучение и работа; туризъм; както и водоснабдяването и здравето. Министерствата на телекомуникациите и технологиите, земеделието, горското стопанство, социалните въпроси и равенството между половете също взеха участие в тези споразумения.