Прессъобщение за посещението на президента на Габон

По покана на Негово превъзходителство Обианг Нгема Mбасогo, президент на Екваториална Гвинея, Али Бонго, президент на Република Габон и председател на Икономическата общност на Централна Африка (ECCAS) е осъществил работно посещение в Малабо, на 24-ти февруари 2018 г.

– „По покана на Негово превъзходителство Обианг Нгема Mбасогo, президент на Екваториална Гвинея, Али Бонго, президент на Република Габон и председател на Икономическата общност на Централна Африка (ECCAS),осъществи работно посещение в Малабо, на 24-ти февруари 2018 г.

В хода на разговорите двамата държавни ръководители обмениха гледни точки, свързани с глобалното положение на Общността. В тази връзка държавните глави обсъдиха положението в областта, що се отнася до мира и сигурността в подрегиона.

Али Бонго съобщи на колегата си Обианг Нгема Mбасого за заседание на Съвета за мир и сигурност на ECCAS, което ще се проведе в Либревил на 5 и 6 -ти март. Провеждане на заседанието е взето като решение в рамките на срещите, провеждани по повод на 30-та среща на върха на Африканския съюз, която се проведе на 30-ти януари 2018 г. Адис Абеба.