Генералните секретари се заклеват пред държавния глава

Новите генерални секретари, назначени наскоро с президентски указ, се заклеха на 23-ти март в Народния дворец на Малабо пред президента на Републиката, Обианг Нгема Мбасого.

Освен генералните секретари, секретарите на министерствата на образованието, университетското обучение и спорта и финансите, икономиката и планирането; двама съветници на министър-председателя в Министерството на транспорта, пощите и телекомуникациите и министър и съветник в посолството на Екваториална Гвинея в Централноафриканската република също са положили клетва  пред държавния глава. На церемонията са присъствали също: председателите на конституционните органи; членове на правителството, начело с министър-председателя, отговарящ за административната координация; генералният секретар на Демократическата партия на Екваториална Гвинея и други личности.

В своето обръщение Обинаг Нгема Мбасого препоръча на генералните секретари да работят в координация със своите началници и с прецизност при поверените им функции; да зачитат административната йерархия, както и да съдействат в борбата срещу корупцията ,за да се постигне ефективно администриране.