Изслушвания на първата дама

В петък , 16-ти Февруари, първата дама на нацията, г-жа Констансия Манге де Обианг, се срещна с министър-председателя на правителството, отговарящ за административната координация, Франциско Паскуал Обама Aсуе и други членове на правителството във връзка с празника на Международния ден на жената, който ще се проведе на 8 – ми март. Първата дама на нацията г-жа Констансия Манге де Обианг отпусна около 45 милиона франка за това празненство.

Първата дама, се е срещнала с първия заместник министър-председателя, ръководещ управлението по политика и демокрация и министъра на вътрешните работи и местни корпорации, Клементе Eнгонга Нгема Oнгене и министъра на социалните въпроси и равенството на половете, Мария Консуело Нгуема Ояна.

Доня Констансия Манге де Обианг е дарила сумата от 44 милиона 900 хиляди франка за всички жени в областта, потвърди Нгема Oнгене пред медиите.

Mинистърът по социалните въпроси и равенството между половете, Мария Консуело Нгема Oяна, в първите си изявления, е отправила послание към всички жени от Екваториална Гвинея: „Ние трябва да работим усилено, за да се постигне равенство до 2030 г.“ ,