Президентската двойка председателства паметта на Международния ден на жената

Хората от Република Екваториална Гвинея празнуваха на 8-ми март, Международния ден на жената. Сред дейностите бе и Литургията за  благодарността, председателствана от Обианг Нгема Мбасогo и първата дама на нацията, Констансия Манге де Обианг.
Дейностите, включени в официалната програма стартираха с  Литургията за благодарност в Света Църквата катедрала в Малабо, с участието на президентската двойка  и с присъствието и на други личности:  президентите на конституционни органи, членове на правителството, местните власти и на генералния секретар на Организацията на Демократическата партия, Херонимо оса Оса Екоро и заместник-генералния секретар, Хесуса Обоно Енгоно . След това всички участваха в мирна демонстрация, организирана в двора на Народния дворец на Малабо.
Главните герои на деня са жени, така че новият министър по социалните въпроси и равенството между половете  в първата си публична поява, припомни усилията, положени от държавния глава за овластяване на жените, от 3 –ти август  1979 г. до тази година-  2018. Той също така поиска изготвянето на нови закони, които да сложат край на дискриминацията, която жените продължават да страдат в съвременното общество.