Представяне на пълномощия и изслушвания при президента на Републиката

Президентът на Републиката, Обианг Нгема Mбасогo, бе начело на церемонията на 19-ти април, на която бяха  представени пълномощията на новите посланици на Руската федерация и Република Замбия. На същия ден държавният глава прие в аудиенция делегатите на Република Франция и Китайската народна република.

Извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация, Анатоли Генадиевия Башкин връчи акредитивните си писма на президента, Обианг Нгема Mбасогo, по време на церемония в Народния дворец на Малабо.

Пред изпълнителните директори по церемонии, Хуан Франсиско Eбенденг Анго  и този по протокол, Салвадор Eсонo Oбонo, руският дипломат се сдрависа  с членове на правителството и съветници по време на събитието.

Генадиевич Башкин замени Николай Рациборински в длъжност и създаде административния си дипломатически щаб в Яунде, Република Камерун.

По време на аудиенцията с Обиан Нгема Мбасого, разговорът се фокусира върху отношенията между Малабо и Москва. Руската федерация винаги е подкрепяла Екваториална Гвинея в много области, като кандидатурата за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН.