Държавният глава приема делегация от Сорбонския университет

Президентът на Републиката,С. E. Обианг Нгема Mbasogo, прие на 17 май делегация от Сорбоната в Париж, начело с президента на Пантеона де Сорбоне и заместник-кмет на столицата на Франция Жак Сопелса.

Възможно е тази формираща институция със световен авторитет да установи взаимоотношения с образователни организации в нашата страна, така че след като посети града Джиблохо да научи за възможностите, които могат да бъдат предложени на учениците от Екваториална Гвинея, среща с държавния глава за изразяване на предразположеността на Сорбоната, която работи с тези национални институции, във връзка със създаването на нови университетски дисциплини, особено в областта на екологията, новите технологии и точните и биологичните науки.

Има възможност, че тази формираща институция на глобалното престиж, установи отношения с образователни организации в нашата страна, така че след като са посетили дома на пастора на град Djibloho да проучи възможностите и възможностите, които могат да предложат на студентите Equatoguinean, е разработила среща с държавния глава, за да изразят желанието на Сорбоната се работи с тези национални институции, по отношение на създаването на нови университетски дисциплини, особено в областта на екологията, новите технологии и точните и биологични науки.
В присъствието на ректора на UNGE, Филиберто Нтуту Нгуема Нхама и други членове на делегацията, най-висшият лидер на нацията изрази волята си и тази на правителството да работи за обучението на човешки ресурси.

С тази инициатива Екваториална Гвинея цели да постави националните университети сред най-големите учебни заведения в Централна Африка.