Изслушвания на първата дама

За Първата дама на нацията, Седмицата започна на 30- ти април  с изслушвания на трима личности. Констанция Мангю де Обианг говори с двама посланици и една бизнес делегация.

Посланикът на Федеративна република Бразилия в Малабо, Евалдо Фрейре, е бил първият, който е говорил на 30-ти април с доктор хонорис кауза в социалните науки.

В качеството си на почетен председател на фонда за подпомагане на екваториалното дете, Дипломатът информира Констансия Манге де Обианг,  за около три хиляди стипендии, които Бразилия предлага на Общността на португалоезичните държави (CPLP). Екваториална Гвинея е пълноправен член на тази общност и португалският е третият официален език в страната, след  испански и френски език.

Първата дама посрещна добрата новина на Общността на португалоезичните държави (CPLP)  и двамата са се поздравили за отличните отношения на приятелство и сътрудничество, които  обединяват двете страни.

В същото време, Естер Дзифа Офири, посланик на Република Гана в Екваториална Гвинея, е говорил за първи път с Констансия Манге де Обианг, за да изрази безусловна подкрепа на страната си в овластяване на жените в Екваториална Гвинея.