Полагане на клетви пред президента на Републиката

На 1-ви юни,  наскоро назначените с президентски указ личности, положиха глетва  пред президента Обианг Нгема Мбасого, в Народния дворец на Малабо.

Това са Виктор Мануел Бодипо Танго, съветник по социалните и трудовите отношения на Института за социално осигуряване (INSESO) в Бата; Микаела Нчама Бього, генерален директор по протокол в кабинета на първата дама, от името на други управници, както и управителите на провинциите Кие-Нтем и Джиблохо, Хусто Хавиер Ндонг Енгоно  и Марселино Олуй Абесо.

Последни клетва пред  държавния глава са положили групата от правителствени делегати и заместници, назначени със заповед от 14-ти  май .

В своето обръщение Обианг Нгема Mбасогo прикани управителите и правителствени делегати да опазват  мира в съответните им юрисдикции и да  спазват законите, за да се справят с отговорностите, които  са им доверини.

Той също, им препоръча да прилагат знанията, придобити по време на симпозиума по тероризма, насилието и екстремизма в общности от Централна Африка, които се състоя на 31-ви май в Малабо.

На церемонията присъстваха членове на правителството, начело с министър-председателя, Франциско Паскуал Обама Aсуе, личности от държавния департамент и генералният секретар на Демократическата партия, Херонимо Оса Оса Екоро, сред други.