Президента на Републиката открива новата църква в Ребола

Президентът на Републиката,  Обианг Нгема Mбасогo, откри новия храм в ребола, който заменя изгорелият  при пожар през 2015 г. На церемонията присъстваха Апостолическия нунций Хулио  Мурат, представител на Негово Светейшество папа Франциск I, и архиепископът на Малабо , Хуан Нюз Еджанг.

Церемонията започна с думите на кмета на Ребола, който припомни за първата сграда, построена между 1939 г. и 1940 г., и благодари на президента за новата. За това си начинание  и от името на цялата общност той получи титлата „Любим син на Ребола“.

Също така се изказаха  представителят на строителната компания и министъра на благоустройството, жилищното строителство и благоустройството, Диосдадо Нсуе Медха .В речта си той описва работата;  заета площ от 572 квадратни метра,  капацитет за 300 души и цена, финансирана от правителството .

Президентът Обианг Нгема Mбасогo е изпратил поздравления за мир и спокойствие на народа на Ребола и поздравления за празника  и изрази благодарност и сподели ,че се чувства „ като любим син на община Ребола .