Президентът и първата дама откриват градски район в Луба

Става въпрос за Мори, един от 54-те Общински съвета, които по силата на постановление стават градски квартали в национална област, Морие, принадлежаща към област Люба. Събитието се състоя в петък, 29-ти юни, председателствано от президентската двойка, Обианг Нгема Мбасого и Констансия Манге де Обианг.

На официалното откриване присъстваха местните, националните, провинциалните и  областни власти, сред които председателя на Камарата на депутатите, Гауденсио Махаба Месу. Церемонията започна с няколко приветствени думи от кмета. Самият той съобщи, че президентът и първата дама заслужават титлите на „ Баща и майка на района“ . На церемонията присъстваха и генералният секретар на Демократическата партия, както и заместник-секретаря и членове на Националната служба.

От своя страна, министърът на благоустройството и градското развитие, Диосдадо Нсуе Меджа, в речта си, представи подробен доклад на дейността, която включва новия градски квартал, новата църква и полицейския пункт, кметство, пазар, двадесет социални жилища, здравен център и училище и др. Както каза министърът, тези проекти струват на правителството председателствано от Обианг Нгема Мбасого, обща сума от 9,443,000,000 франка и нейното изпълнение е извършено в период от 24 месеца.