Посещение на президентската двойка в новия пенитенционен център на Овенг Анем

Президентската двойка е открила новия затвор, разположен в Овенг Анем,  на 27 –ми юли, съсдаден да посрещне повече от 500 затворници. Церемонията бе председателствана от държавния глава, Обианг Нгема Mбасогo и съпругата му, Констансия Манге де Обианг, придружен от вицепремиерите, Клементе Eнгонгa Нгема Oнгенe и Алфонсо Нсуе Мокуй , ръководителят на Министерството на правосъдието, Салвадор Oндo Нкуму и посланикът на Съединените щати, Джули Фурута Той, сред другите личности.

Изказване направи и представителят на компанията „Blue Skys Word“, отговарящ за изпълнението на проекта, който го определи като най-модерният затвор в света. В края на речта си той даде подарък на президента на Републиката.

– „Критиките на правителството, че малтретира затворници, е една от причините за реализирането на този проект, показващ на света волята на правителството на Екваторилна Гвинея да осигури по-добро отношение на лишените от свобода“ каза  Обиан Нгема Мбасого.

След като поздрави компанията за качеството на работата, президентът препоръча на съответните сектори да поемат отговорности и да установят правила за правилното функциониране на центъра.

Държавният глава фокусира своите насоки и обясни аспектите по изграждането на два затвори: в Овенг Ансем , в експлоатация от 27-ри юли и в Риаба , който скоро трябва да бъде пуснат в експлоатация.

Министърът на инфраструктурата, благоустройството и градското развитие, Диосдадо Нсуе Меджа  каза, че работата е на високо ниво и с добро качество, осигурявайки отношение към затворниците , посочено във Всеобщата декларация за правата на човека.