Президентът на Кабо Верде посреща своя колега от Екваториална Гвинея

За да посрещне с почести Обианг Нгема Мбасого, президентът Хорхе Карлос Фонсека и съпругата му Лигия Диас Фонсека се отправиха към летище Сал на 17-ти юли. Президентът на Екваториална Гвинея посещава страната, за да присъства на ХII  среща на високо равнище на Общността на португалоезичните държави /CPLP/.

Няколко делегации на членовете на страните от CPLP са започнали да пристигат на остров Сал , за да присъстват на XII конференция на държавните глави и правителствените ръководители на Общността на португалоезичните държави (CPLP), която се проведе от 17-то на 18-то число на този месец в Кабо Верде.

Сред делегациите, пристигнали на международното летище Амилкар Кабрал, на остров Сал, от откроява тази от Република Екваториална Гвинея, нацията с пълно право на общността от 2014 г. начело с нейния президент Обианг Нгема Мбасого. За да приветства президента на Екваториална Гвинея, неговият колега от Кабо Верде, Хорхе Карлос Фонсека и съпругата му Лигия Диас Фонсека се отправиха към летището.

Освен че поздрави членовете на португалската армия, президентът на Екваториална Гвинея се здрависа и с други личности, които очакваха пристигането му – сред тях  посланика в Португалия и представителя на CPLP, Тито Мба Ада.