VI кръгла маса на диалога: държавният глава удостоверява, че при постоянен диалог демократичната държава се консолидира

VI Национален диалог, по инициатива на президента на Републиката, Обианг Нгема Mбасогo, бе ръководен от самия него. В речта си, в допълнение към оценяването на извършените действия, той призова всички гвинрйци да се присъединят към постоянния диалог за укрепване на демократичната държава.

– “ Хванати ръце за ръце, нека консолидираме държава на демокрация и мир. За укрепването на демокрацията е необходим диалог и е добре да се признае позитивните резултати в политическите процеси, които са допринесли за хармонията на нашата страна, нещо, което много страни не са постигнали. Този диалог, който винаги съм установявал в страната, чрез споразумението, подписано между правителството и политическите партии на опозицията, е плод на развитието на Република Екваториална Гвинея „, заяви държавният глава.

Той също така изрази задоволството си от успеха на Диалоговия комитет:

„След приключването на диалога съм доволен от хармонията и духа между участниците; Отново потвърждавам, че случаят е благоприятен за продължаване на консолидирането на политическия процес в страната. Особено съм доволен, установявайки, че чрез открит диалог е възможно да се изградят мостове на разбирателство за изграждане на мирно и хармонично съжителство и споделяне на принципите и гледни точки, които могат да  обединят усилията и волята, в преследването на общия интерес на нацията. “