Историческа визита на президента на Съединените американски щати в Африканския съюз

25-07-15Президентът на САЩ Барак Обама ще бъде първият президент на Съединените американски щати , посетил централата на Африканския съюз (АС). Историческата визита ще се проведе във вторник на 28 –ми, по време на пътуването, което президентът на САЩ предприема тези дни към Кения и Етиопия.

Барак Обама ще бъде приет от председателя на Комисията на Африканския съюз, Нкосазана Дламини Зума и някои еврокомисари, които ще имат двустранна среща. „Това е историческо посещение в централата на нашата институция, и ще бъде голямо удоволствие за мен да приветствам президента Барак Обама в Африканския съюз“ каза Дламини Зума в навечерието на това посещение.

Още преди началото на пътуването, както и по време на речта пред дипломати, политици и бизнес лидери и африкански неправителствени организации в Белия дом, Барак Обама се е показал особено чувствителен към визията на континента: „Африка невероятно динамично място, където се намират едни от най-бързо развиващите се пазари в света, необикновени хора и с изключителна способност да се възстановяват” това каза в четвъртък, 23 юли, в началото на пътуването Президентът Обама.