Обианг Нгема Mбасого полага основния камък на новата болница в Баней

Президентът на републиката, Обианг Нгема Mбасого, е отишълв Баней , във вторник, 22 март, на церемонията по полагане на първия камък за изграждането на здравен център и една референтна лаборатория в Биоко Север, финансиран от американската компания Маратон Ойл.

Баней Сити ще разполага в следващите месеци с модерна болница и една референтна лаборатория, построена от американската компания Маратон Ойл. Тя ще е оборудвана с 36-легла, а лабораторията ще бъде използвана като референтна лаборатория за подпомагане обучението на гвинейския научен и технически персонал в опитите с ваксината против малария в периода от 2018 до 2019 на остров Биоко . Новата болница ще предоставя различни услуги и ще служи като център за обучение за националния здравен персонал, който работи в тази програма срещу малария.

Церемонията по полагане на първия камък е била ръководена от държавния глава на Екваториална Гвинея, и на нея са присъства държавни личности и членове на дипломатическия корпус, както и множество граждани.