Президентът прие в аудиенция делегации от Габон и Общността на португалоезичните държави

Срещите се проведоха в народния Дворец на Малабо, в присъствието на министъра на външните работи, Агапито Мба Мокуй. Срещата послужи ,за да бъде предадено съобщението, изпратено от Али Бонго до колегата му от Екваториална Гвинея, Обианг Нгема Mбасого. Президентът се срещна с делегация на Общността на португалоезичните държави, водена от Mария Коста.

Според генералния секретар на Президентството на Република Габон, Етиен Масард Кабинда, ръководител на мисията, съобщението доставено до държавния глава е братско съобщение, в което Али Бонго, председател на Икономическата общност на държави от Централна Африка (ECCAS) и държавният глава на Габон отново потвърждава своята воля, неговите хора и правителството за по-нататъшното укрепване на връзките на приятелство и сътрудничество с Република Екваториална Гвинея.

Програмата на изслушванията продължи със срещата на Обианг Нгема Mбасого с делегацията на Общността на португалоезичните държави (CPLP), начело с Марио Коста. Срещата е послужила, за да информира президента, че гвинейски продукти ще бъдат изнасяни в страните от общността.