Обианг Нгема Mбасого ръководи откриването на Форума на бившите африкански държавни глави

Държавният глава, Обианг Нгема Mбасого, откри в четвъртък -25 Август тържествената церемония на 5-тото събрание на Форума на бившите държавни глави и правителствени ръководители от Африка.

5-тото събрание на Форума на бившите държавни глави и правителствени ръководители от Африка, разработено под мотото „Една визия, глас и един континент“, има за цел създаването и поддържането на мира; възможно възстановяването след конфликти; насърчаване на регионалната интеграция и сътрудничество в Африка и мобилизиране на човешки и финансови ресурси за икономическо и социално развитие.

В Претория (Южна Африка), този форум обединява бившите ръководители на държавни и правителствени ръководители, лидери и личности, които са допринесли много за техните страни в подрегиона и в континенталната част.

В своето обръщение, председателят на форума, Жоаким Чисано, бивш президент на Мозамбик, изрази благодарност към хората и правителството на Екваториална Гвинея за тяхното гостоприемство, като домакин на тази пета среща и за големия интерес от страна на Обианг Нгема Mбасого във връзка с форума.