Изслушвания при Обианг Нгема Mбасого

Президентът на републиката и председателя на Икономическата и парична общност на Централна Африка (CEMAC) е провел две изслушвания на 11-ти януари с делегациите, изпратени от Комисията на CEMAC, водени от Пиер Муса и Република Габон .

Република Екваториална Гвинея през 2017 г. е начело на Икономическата и парична общност на Централна Африка (CEMAC) на ротационен принцип. Държавният глава на Екваториална Гвинея, Обианг Нгема Mбасого. прие в аудиенция председателя на Комисията на тази организация, Пиер Муса .
На срещата, която се проведе в Народния дворец на Малабо е присъствал министъра на държавната, ръководител на регионалната интеграция, Балтазар Енгонга Едхо и управителя на Централната банка на държавите от Централна Африка (BEAC),Лукас Абага Нчама.

Мерките, които се вземат през 2017 , за да се справят с настоящата икономическа и финансова криза в подрегиона на Централна Африка, са били една от целите на тази среща. Следващата среща на върха на CEMAC с цел развие в административния град Джиблохо, също бе част от дневния ред на въпросите, които ще бъдат разгледани.