Президентската двойка пътува за Адис Абеба

На тема „Овладяване на демографския дивидент чрез инвестиране в младежта“ на 30 и 31 –ти януари тази година в Адис Абеба (Етиопия) ще се проведе 28-та среща на върха на държавните глави на Африканския съюз. За да участват в този континентален форум, президентската двойка на Екваториална Гвинея е пристигнала в столицата.

Комитетът на представителите на АС вече е започнал работата по организирането на тази среща на върха, подготвяйки срещата на държавните глави. Проведена бе и срещата на външните министри, които са част от Изпълнителния съвет на институция.

Република Екваториална Гвинея участва в тези срещи с голяма делегация, водена от президентската двойка, Обианг Нгема Mбасого и първата дама, Констансия Манге де Обианг, които са пристигнали рано сутринта от 27-ми януари в Адис Абеба ,

На международното летище в Малабо, те са били изпратени от членове на правителството, начело с вицепрезидента, отговарящ за отбраната и Държавна сигурност, Теодоро Нгема Обианг Mанге, министър-председателя, отговарящ за административна координация, Франсиско Паскуал Обама Асуе, Херонимо Оса Оса Екоро, генерален секретар на Демократическата партия на Екваториална Гвинея и местните и национални власти.