Дипломатически срещи на държавния глава

В дневния ред на президента на Екваториална Гвинея, който е в континенталния район от понеделник 13-ти февруари, са вписани три аудиенции с дипломати от Корея, Франция и Конго-Бразавил , акредитирани в Екваториална Гвинея.

Квак Джи Хван, посланик на Корейската народнодемократична република, придружен от служители на посолството му, са се отправили към африканския дворец за последен разговор с държавния глава, Обианг Нгема Mбасого.
По време на срещата, дипломатът каза, че в продължение на пет години е извършил значително добра работа, за да даде тласък на отношенията с Екваториална Гвинея в различни области.

Обианг Нгема Mбасого прие също така и посланикът на Франция, Фред Констант. Разговорът между двамата бе фокусиран върху аспекти на взаимната изгода и укрепване на сътрудничеството в сектори като образованието и икономиката.

Президентът проведе и среща с посланика на Република Конго-Бразавил, Селестин Куакуа, която дойде да информира настоящия председател на Икономическата и парична общност на Централна Африка (CEMAC) за пристигането на официалната делегация на страната и. Целта на посещението е участие на редовната среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на CEMAC, който започва на 16-ти февруари в Джиблохо с пристигането на лидерите на подрегиона.