Дейности на президента в Ангола

След като приключи с държавната обиколка в континенталната част, президентът на Републиката, Обианг Нгема Mбасогo е подновил редовния си график за работа в понеделник, 27-ми март с работно посещение в Ангола.

На Международното летище 04-ти февруари в Луанда, държавният глава бе посрещнат от министъра по международните отношения и сътрудничество в Ангола, Джордж Ребело Пинто Чикоти, както и посланикът на Екваториална Гвинея, Маркос Мба Ондо и други членове на двете делегации.
В залата на президентския терминал ,двете личности са разменили първите си впечатления за това пътуване.
Според официалната програма, първата дейност на Обианг Нгема Mбасогo е посещението в Мемориала на Антонио Агостиньо Нето, роден през 1922 г. и починал през май 1979 г. Там, президентът на Република е отдал почит на първият президент на Ангола след обявяването на независимостта.

Паметникът е национален музей, където се съхранява всички квалифицирани исторически материали, използвани от лидера на анголския революция. Ето защо, държавният глава е обиколил всички зали, където са изложени мебели и снимки, както и военни и цивилни дрехи на Агостиньо Нето.