Област Южен център посреща президентския кортеж

Държавният глава и първата дама обиколиха в събота , 4-ти март селата Мибоман, Моком и Ндияком за да положат първите камъните за строежа на различни проекти по тези места, след като бяха обявени за градски райони.
Придружени от членове на правителството и на управляващата партия – главния секретаря, Херонимо Oсa Ока и първия заместник Хесуса Обоно Енгоно, бяха посрещнати с аплодисменти от хората при пристигането си.

Говорителите на Мибоман, Моком и Ндияком, заедно с местното население са приветствали високопоставените гости и вписаха в историята на техните села посещението на Обианг Нгема Mбасого.

С обявяването на тези села за градски райони, техните жители потвърдиха още веднъж подкрепата си към правителството на Демократическата партия на Екваториална Гвинея (PDGE).
Говорейки по време на церемонията, Обианг Нгема Mбасогo оцени на първо място масовото участие на населението, като благодари за гласовете в последните президентски избори през 2016 г. и изтъкна предимствата, които ще бъдат предоставени на новите градските райони. Той, също така подчерта мира, който царува в Мибоман, Моком и Ндияком, което е и причината правителството да ги обяви за нови административни градове.