Дейностите на президента в Мозамбик

Президентът на Републиката, Обианг Нгема Mбасого и първата дама, Констансия Манге де Обианг са започнали официалното си посещение в сряда, 5-ти април в Република Мозамбик. Държавният глава проведе среща с колегата си Филипе Хасинто Нуиси .
На Международното летище на Мапуто, столицата, президентската двойка е била посрещната от министъра на външните работи бизнес и сътрудничество, както и от някои от членовете на правителството и представители на Екваториална Гвинея. Церемонията по посрещането била съпроводена от традиционни танци.
В президентския дворец, президентът на нацията е бил посрещнат с военни почести и по-късно е провел лична среща с колегата си Филипе Хасинто Нуиси.

Както е предвидено в програмата на държавната визита двете делегации проведоха двустранна среща с техните лидери и подписаха три споразумения за укрепване на дипломатическите отношения: Договор за научен , технически, културно и икономически обмен; Меморандум за споразумение за дипломатическите борси, както и такава, с която Екваториална Гвинея и Мозамбик желаят да засилят своите икономически консултации.