Добрите отношения между Уганда и Екваториална Гвинея

Делегация на Република Екваториална Гвинея, водена от държавния глава, Обианг Нгема Mбасого, придружен от няколко министри, съветници и висши длъжностни лица, реализира в периода 26-27 април държавно посещение в Република Уганда, по покана на президента Йовери Мусевени Кагута.

Това посещение на президента Обианг Нгема Mбасого потвърждава политическия ангажимент поет от двамата държавни глави при последната им среща, проведена в рамките на двадесет и осмата среща на върха на Африканския съюз в Адис Абеба, Етиопия, през януари тази година.
В сряда 26 –ти април президента на Екваториална Гвинея президента е бил посрещнат на международното летище Ентебе от министъра на външните работи, Сам К. Kутеса и посланика на Екваториална Гвинея в Етиопия, Симеон Oйоно Есоно и някои екваториални личности, пристигнали дни преди това в Уганда, за да присъстват на пристигането на Обианг Нгема Mбасогo.
След кратка почивка в президентската зала на летището, лидерът на Екваториална Гвинея и министъра на външните работи на Уганда отидоха до президентския дворец в Ентебе, където ги учакваше Йовери Мусевени Kaгута, наред с членове на неговото правителство.