Посланикът в Китай присъства на заседанието на комунистическата партия за изкореняване на бедността

Международният отдел на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (DICPCCh) в сътрудничество с Комитета на провинцията за обучение в Юнан, се срещна на 27-ми април с представители на международни организации, представителни органи на ООН, 140 посланици – включително посланикът на Република Екваториална Гвинея, Герман екуа Сима -, представители на дипломатически мисии, акредитирани в Китай и други лидери на КЗК, за да ги информира за мерките, предприети за премахване на бедността в провинция Юнан и в цялата страна.

Както бе посочено от министъра на международния отдел на ЦК на СРС, Сонг Тао и секретаря на Комитета на Юнан провинция, Чен Хао, изкореняването на бедността е важна отговорност на правителството и политическите партии на всички страни, защото това е белег върху лицето на населението.

затова Комунистическата партия на Китай и китайското правителство винаги са се отнасяли с отговорност за премахване на бедността и са потърсили механизми за постигане на общ просперитет за своите хора.

В резултат на тези усилия през последните десетилетия, повече от 700 милиона души в селските райони са се освободили от бедността. Въпреки това, броят на хората под прага на бедността все още представлява почти 5% от общото население.